Om mig

Anna Hägge MassageSå länge jag kan minnas har jag varit intresserad av kropp och själ. Det som vi i dagligt tal kallar hälso- och friskvård. Det skulle ta 20 år i mitt yrkesliv innan jag började arbeta med friskvård.

2003 startade jag eget företag. En kurs i friskvårdsmassage vid Axelsons Gymnastiska Institut i Göteborg gav mig mersmak och inspirerade till att utbilda mig till Dipl. Massageterapeut. Detta gjorde jag stegvis, parallellt med att jag hade kvar min anställning sedan 10 år. Jag arbetade med kvalitetssäkring på dagarna och masserade på kvällar och helger. Så småningom hade jag  så många kunder att jag behövde gå ner på halvtid i min anställning. I det läget hade jag turen att få en projektanställning på 50% där jag själv kunde styra upplägget. Sedan april 2006 har jag flugit själv.

Under åren som gått har jag vidareutbildat mig till ansiktszonterapeut, bindvävsmassör, horstmannterapeut, kost-och näringsrådgivare samt läst en påbyggnadskurs om vårt hormonsystem.

Julen 2009 läste jag Annika Dahlqvists bok Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll”. Jag tyckte det hon skrev lät vettigt, sedan flera år tillbaka hade jag valt bort socker ur kosten. Den julen skippade jag brödet, potatisen och ölen. Döm om min förvåning när  jag hade tappat 1,5 kg under julhelgen. Trots att jag aldrig haft några större viktproblem. Sedan dess har har jag fortsatt på inslagen väg. Det kändes toppen. Jag var mätt länge, suget försvann, uthålligheten blev bättre, hår och hud likaså. Magen svällde inte upp på eftermiddagen. Och jag som inte ens tyckt mig ha några bekymmer!

När man är så intresserad av något vill man lära sig mer, därför utbildade jag mig till Kost- och Näringsrådgivare vid Mf Hälsoutbildningar. Många fler människor måste ju få veta hur det känns att må bra! Dessutom har jag ett specialintresse i våra hormoner och hur de påverkar oss. Att vi genom våra livvstilsval påverkar hela vårt hormonsystem och därigenom vårt välmående är så vansinnigt spännande.

Med ett holistiskt perspektiv på kropp och själ kan vi må så mycket bättre!

 

 

Diplom-kost-och-näring1.jpeg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *