Hormoner

adrenal_Stress_graph

Vår hormonella balans påverkas av vår livsstil. Undermålig kost, dålig sömn, stress,för mycket träning – allt påverkar. Hormoner styr allt från immunförsvar, blodsocker, fettinlagring, ämnesomsättning till stress, humör och fertilitet. Problem att gå ner i vikt kan bero på förhöjt insulin, förhöjda nivåer av stresshormonet kortisol, eller obalans i könshormonerna. Likaså kan problem att bygga muskelmassa orsakas av både låga och/eller obalanserade nivåer av könshormoner som ett svajande blodsocker och insulin. Besvär med PMS- eller klimakteriebesvär har orsaker i både kost- och näringsbrister, stress och ärftlighet.

Ofta går vi omkring med våra besvär och tror att det är så här det måste vara, att det är ett oundvikligt måste som vi bara ska stå ut med.

Av egen erfarenhet vet jag att det inte behöver vara så. Jag kan hjälpa dig till att komma i bättre balans.

Hormoner testas bäst i saliv. Man testar  3 olika östrogener, progesteron, testosteron, DHEA och 4 x kortisol. Resultatet blir en dygnskurva för kortisolet och ett dygnsmedelvärde för övriga hormoner. Man gör testet hemma i lugn och ro, därefter skickas proverna till ett lab i USA. Resultaten kommer till mig via mail och vi går igenom dem tillsammans, personligen eller per telefon

  • Du får kunskap om hur det ser ut i din kropp.
  • Du får kunskap om hur kroppens system hänger ihop
  • Du får kunskap och verktyg att återställa din hormonella balans

Kostnad för en hormonanalys är 3900,-. 

Priset inkluderar 2 st personliga träffar à 55 min, test, analys och sammanställning av testsvar samt förslag till åtgärd..

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *