Författararkiv: AnnaHagge

Ekologisk hudvård från Maria Åkerberg

Om du är lika mån om vad du smörjer dig med som vad du stoppar i dig:

 

TIO ANLEDNINGAR ATT VÄLJA MARIA ÅKERBERG – SVENSK HUDVÅRD

 

 

1. Djupgående näring för din hud – framtaget på ett rent och vetenskapligt sätt av specialister inom området
2. Naturliga ingredienser som huden lätt tar upp
3. Hög kvalitet till ett bra pris

4. Närproducerad hudvård som bidrar till en hållbar utveckling
5. Ger ett långvarigt resultat
6. Ekologiskt – högre näringsvärde
7. För att värna om vår miljö – både innehåll och förpackningar är miljövänliga

8. För din hälsa – huden tar upp allt du smörjer dig med och påverkar underliggande vävnad
9. Säljs av professionella terapeuter som även erbjuder individuella konsultationer
10. Endast ekologiskt och biologiskt innehåll som ger huden högkvalitativa växtextrakt, oljor och örter

Ekologiska hudvårdsprodukter från Maria Åkerberg är fria från xenoöstrogener, dvs ej artegna östrogener som stör vår hormonbalans.

Maria Åkerbergs produkter hittar du därför hos mig.

 

Alternativ eller kompletterande vård – gästbloggare

Alternativ eller kompletterande vård

 

”Alternativ” betyder att det föreligger olika val att göra. Det första alternativet är detta och det andra alternativet är något annat. Dessa alternativ är då ofta konkurrerande. ”Komplettera” betyder att samexistera. Två förhållanden kan råda samtidigt och stödjer då varandra. De kan ha olika slutmål eller olika förhållningssätt till det aktuella problemet eller problemlösningen men de verkar för samma delmål.

 

I Sverige kallas olika naturmetoder för behandling av sjukdom alternativ till den medicinska, man får välja det ena eller det andra. I Tyskland är relationen kompletterande. Skillnaden är att den medicinska vården i Sverige utestänger naturläkemedlen men i Tyskland är den accepterad. Varför är det så?

 

Utgångsproblemet kan vara målbilden. Vid en medicinsk lösning utgår man från ett symptom som skall behandlas medan vid naturbehandling utgår man från att det är en obalans i kroppen som skall återställas. Symtombehandling kan vara nödvändig för att rädda en uppkommen situation, men den löser sällan de underliggande problemen. När medicinbehandlingen inte botar de underliggande problemen definieras situationen som kronisk, det finns inget att göra. Även om medicinbehandlingen inte har någon åtgärd att erbjuda för den kroniska situationen, är läget i Sverige att medicinföreträdarna gör allt för att naturbehandlingsföreträdarna inte skall ges behörighet att behandla dessa kroniska sjukdomar. Naturbehandlare menar nämligen att de flesta kroniska sjukdomar inte är kroniska. Om kroppen får hjälp att återhämta sig, komma i balans, kan den själv läka. Kroniska sjukdomar är inte medicinbrist utan kroppens rektion på långvarig, skadlig yttre och inre påverkan.

 

Hur skall situationen lösas? Den snabba lösningen är att det fattas ett politiskt beslut grundat på de erfarenheter som finns i andra länder. Den långsamma är att den realekonomiska situationen eller patienternas missnöje leder till en politisk förändring. Oavsett vilket är det hög tid att frågan tas på allvar och synliggörs för beslutfattare.

 

Ulrik Hägge

15 april 2017

När slutade läkarna tänka – del 4

När slutade läkarna att tänka – verklighetsuppfattning

 

Inom sjukvården görs en strikt uppdelning mellan det arbete som en tandläkare respektive en läkare gör. Tandläkaren vet mycket lite om de sjukdomar i kroppen som problem i munhålan kan skapa och läkaren vet inte att sjukdomar i kroppen kan ha sin uppkomst från munhålan. Varför är det så? Man kan undra om kroppen förstått att det är denna uppdelning som gäller.

 

Tron på ett tillfrisknande kan göra under och det borde vara en strävan hos varje läkare att förmå sin patient att ha en tilltro till ett tillfrisknande. För läkaren är denna fantastiska förmåga inte något positivt, snarare tvärtom. Denna okontrollerbara förmåga ställer mest till det och kallas för placeboeffekt. Synonymer till placebo är sockerpiller, verkningslös tablett, låtsasmedicin och skenbehandling. Varför är det så?

För patienten är detta tvärtom en möjlighet till något enormt positivt.

 

För att kroppen skall kunna självläka måste immunförsvaret vara starkt. Det finns en mängd råd att ge för att förbättra immunförsvaret. Det kan avse kostrådgivning, träningsråd, stresshantering, mindfullness och kunskap om gifter i hemmet. Som patient på svenskt sjukhus kan man inte förvänta sig att få sådan information. Varför är det så?

 

Inte ens sambandet mellan socker och cancer informerar sjukhuset om. Att kontrastvätskan vid scanning innehåller socker, för att cancercellerna är de celler som förbrukar mest socker i kroppen, vet läkarna. Men att cancer skulle kunna påverkas och hindras i sin tillväxt av en kosthållning utan socker verkar helt främmande för läkarkåren. Tvärtom serveras på sjukhus en diet utan att hänsyn tas till detta. Varför är det så?

 

Ulrik Hägge

2017-02-02

 

Inspirationsföreläsning om Spiral Stabilisering

Söndagen den 12/2 kl 13-16 kommer jag och min kollega Mia Andersson på BodyCure,  att berätta om vad spiral stabilisering är för något. Du får lära dig hur vi ser på människokroppen utifrån detta perspektiv, hur vår livsstil påverkar oss och vad vi kan göra för att förändra till det bättre. Du kommer också att under handledning få prova på några övningar.

Plats: Styrmansgatan 22

När: Söndag 12/2, 13-16

Kostar: 100 kronor. Fika med tilltugg ingår

Anmälan: anna@annahagge.se

Med spiral stabiliseringsträning menar vi att vi kan hjälpa dig till bl a mindre smärta, ökad rörlighet, en funktionell hållning och en större förståelse för hur människokroppen är tänkt att fungera. Vi hjälper dig till ett naturligt gång- och löpsteg.

Våra nästa kursomgångar startar onsdagen 29/3 (17.45 – 19.45), och torsdagen 30/3 (10-12). Kurserna löper 10 veckor. Är du redan nu intresserad och kanske vill boka en plats, hör av dig till anna@annahagge.se, antalet platser är begränsade.

Vill du veta mer?

http://www.annahagge.se/?page_id=543

 

 

Kursstart

Än så länge är det ganska mycket julledigt hos mig, men nästa vecka kör jag och min kollega Mia Andersson, Bodycure, igång kurserna i spiral stabiliseringsträning igen.

Det ska bli så kul att åter få följa kursdeltagarna i deras utveckling, insikter och aha-upplevelser, och kanske även viss frustration under 10 veckor framåt.

Vi planerar också en introduktionsdag i spiral stabilseringsträning, så håll utkik efter datum här på webben.

Kurs i Spiral stabilisering

Nu har jag och Mia från Bodycure haft 5 av 10 kurstillfällen i Spiral Stabilisering, alltså halvtid.

Varje onsdag kommer sex deltagare till Styrmansgatan i Majorna för att träna och bli vägledda och instruerade av oss under 2 timmar. Naturligtvis har alla olika förutsättningar, en har diskbråck och axelproblem, en är reumatiker, en tredje spelar mycket golf och på hög nivå, flera har problem med hallux valgustår, mm.

Så här i halvtid är det fantastiskt roligt att höra om våra deltagares upplevelser.

Efter två gånger berättade deltagaren med flera diskbråck att hon numera kan sova på nätterna!  Vår golfspelande deltagare gick i helgen sitt livs golfrunda. Hon upplevde sig friare i rörelse och kunde stabilisera sina höfter på ett helt annat sätt än hon kunnat innan. Vår reumatiker delgav efter bara ett par kurstillfällen att hon dagen efter kursen åkt t o r Göteborg – Lund utan att ha ont efteråt. En deltagare berättar om huvudvärk och ”konstig i kroppen” och att ”det händer saker”.

Första träffen varvade vi mycket teori med våra grundläggande övningar, viss teori ingår hela kursen, men när våra underbara deltagare nu lärt sig grundtänket runt övningarna blir det mer träning och mindre prat. Och naturligtvis är både Mia och jag ”hands on”, visar, pekar, känner…

 

När slutade läkarna tänka? Del 3.

När slutade läkarna tänka? – Att definiera bort sin okunskap

 

Det är något grundläggande mänskligt att vi hela tiden söker efter lösningar på de problem som vi stöter på. Vad gör man då om man inte hittar någon lösning på problemet? Ett sätt är att namnge det, sätta en etikett på problemet. Då blir det nästan som om man har en lösning. Man har ringat in problemet i ett begrepp och vips så har man något att förhålla sig till. För min sjukdom finns idag ingen botande behandling. Däremot kommer som ett led i behandlingen förr eller senare min mjälte att behöva tas bort. I vänta på detta råder ett läge som läkarna kallar för ”wait and see”.  Genom att sätta ett namn på att inte göra något, så blir det nästan som en behandling. Man kan i vart fall förhålla sig till sin egen passivitet. Vi är inte passiva,vi är inne i en fas av ”wait and see”.
Nu finns det massor med saker man kan göra för att förbättra oddsen för ett friskare liv. Det går alltid att jobba med sitt immunförsvar. Antiinflammatorisk mat, motion, meditation, mindfulness och färre kemikalier i badrummet gör att kroppen stärks. Varför finns inte någon sådan behandling i vår sjukvård? Jag har själv nästan helt tagit bort socker och minskat rejält på kolhydraterna. Jag vet inte om det kommer att påverka min situation men jag har i alla fall blivit av med min pollenallergi och jag mår bra av kosthållningen. Det finns en tillfredställelse i att göra något som man tror på skall påverka läget.

 

Om nu cancerceller inte kan leva utan socker, varför får inte cancerpatienterna en rekommendation om en diet utan socker? Läkarkåren kommer förr eller senare acceptera faran med socker, liksom för övrigt att statiner inte är en lösning på det metabola problemet. Problemet är att en diet inte är en farmaceutisk lösning, så det kommer att ta tid innan detta blir en ”vetenskaplig” sanning.  Sjukvården väljer att inte rekommendera olika alternativa behandlingar, med ursäkten att det vetenskapliga underlaget är svagt. Vad har hänt med ”beprövad erfarenhet”? I ett mer och mer omfattande och mer och mer komplext informationsflöde blir utrymmet att lita på sin egen uppfattning begränsad. Och de som gör detta får stark kritik från sina jämlika. Vad jag hört har andra länder en mer öppnen syn på hur patienten kan påverka sin egen behandling. Att äta hälsosamt är ju ingen ”oseriös behandlingsmetod”. När nu sjukvården inte har något att erbjuda söker man ändå efter egna lösningar och det finns mycket att pröva på. Redan viljan och försöken att påverka sin situation ger en friskare känsla, med det är nog bara placebo så det kan inte vara sant, vetenskapligt sant.

 

Ulrik Hägge

16 juli 2016

 

 

Spiral stabilisering – utbildning

 

I mitten av maj 2016 var jag hos Viking Rehab i Uppsala på vidareutbildning i Spiral Stabilisering.

För mig innebär denna utbildning ett delvis nytt sätt att se på människans anatomi. Jag har fåt en insikt i hur många av våra vanliga krämpor uppstår. Oavsett om det gäller  muskelvärk, inflammation, hälsporre eller artros, så är det i grunden samma problem: en dålig hållning och vår moderna obiologiska livsstil.

Jag har  svårt att acceptera att vi per automatik ska få ont och bli stela i våra leder bara för att vi uppnår en viss ålder. Jag är övertygad om att kroppen är en sammanhängande enhet, från topp till tå, och vi i vår dagliga träning måste få med hela kroppen, oavsett om det akuta problemet är en axel eller ett knä.

Med det spirala perspektivet förstår jag nu varför en traditionell behandling inte hjälper hela vägen till en läkande kropp. Så, äntligen har jag hittat övningar som fungerar, både som rehab och som friskvård.

Om Du är nyfiken på ett helt nytt sätt att träna och öka ditt välmående är Du varmt välkommen att höra av Dig till mig!

http://www.annahagge.se/?page_id=543